Nieuws

Al heel veel oude tennisballen hebben een tweede leven gekregen!

Dankzij jullie allemaal hebben we al heel veel tennisballen kunnen doneren aan de organisatie Oudeballen, die oude tennisballen een mooie nieuwe bestemming geeft.
HEEL VEEL DANK HIERVOOR!

De actie is in april begonnen. In juni heeft de 1ste zending plaatsgevonden met 106 oude ballen, in augustus de 2de zending met 215 ballen en deze maand de 3de zending met 171 ballen. In totaal zijn er dus 492 oude tennisballen gedoneerd. Een mooi aantal, waar Oudeballen heel blij mee is.
Oudeballen heeft ook meegedaan aan de 'schoenendoosactie' (een wereldwijd project om kinderen blij te maken met een schoenendoos vol leuke attenties; zie www.schoendoosactie.nl). Zodoende hebben veel tennisballen een tweede leven gekregen in het buitenland.

We hopen natuurlijk dat jullie je oude tennisballen blijven doneren!

 

Meer over de actie
Tennisballen gaan maar een beperkte tijd mee. Na verloop van tijd worden ze zacht en dat tennist niet lekker. Er zit dan niets anders op dan ze weg te doen en nieuwe aan te schaffen. Eigenlijk is dat zonde; daarom start de Duurzaamheidscommissie een project om te voorkomen dat de oude ballen zomaar in de prullenbak terecht komen.

De Duurzaamheidscommissie werkt samen met oudetennisballen.com, een organisatie die oude ballen inzamelt om ze een tweede leven te geven. Zij verkopen de ballen door, bijv. als hondenspeeltje of als dempings- of beschermingsmateriaal. Voor elke ingezamelde bal wordt er een bedrag gereserveerd dat ten goede komt aan het Indoor Gehandicapten Tennis.

Dus als je je oude ballen afdankt, of als je er nog een stel thuis of in je sporttas hebt rondslingeren, lever ze dan in op de club.
Er staan witte inzamelemmers waar je ze in kunt gooien. Het kost je niets en je steunt er een goed doel mee.

« Terug

» Nieuws archief