TVS nieuwsbrief

TVS Nieuwsbrief 2020-2

Nieuwsbrief

April 2020, Nummer 2

 

In deze nieuwsbrief is het Bestuur aan het woord

In deze bizarre tijd is het lastig om contact met elkaar te houden, daarom is deze nieuwsbrief een goed middel om toch het een en ander met elkaar te delen. Het Bestuur stelt jullie graag op de hoogte van wat er op dit moment gaande is binnen de vereniging.
We wachten met spanning het kabinetsbesluit en de richtlijnen van de KNLTB af. En we hopen natuurlijk van harte dat we elkaar binnen afzienbare tijd weer ontmoeten op de vereniging!

Helaas een triest bericht om mee te beginnen: een van onze leden, Maarten Pronk, is op 27 maart jl. overleden. Maarten was actief in de ouderengroep van de maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin, vrienden en bekenden. Het zal niet gemakkelijk zijn om in deze periode een passend afscheid voor hem te organiseren.

 

Veranderde samenstelling Bestuur

Sinds de Algemene Ledenvergadering van 28 februari 2020 is de bestuurssamenstelling gewijzigd. Het Bestuur heeft afscheid genomen van Angelique Tisseur en bedankt haar voor de jaren dat zij als secretaris van het Bestuur heeft bijgedragen aan het reilen en zeilen van de vereniging.

Nieuw benoemde bestuursleden zijn: Martin Hooymans en Hans Wolvers.
De taakverdeling is als volgt:

Voorzitter: Martin Hooymans. Hij stelt zich in deze nieuwsbrief aan je voor.
Secretaris: Hans Wolvers
Penningmeester: Michel Boekee
Bestuursleden: Walter Bunnig, Bernard Lefranc en Zita de Wijs

De bestuursvergaderingen gaan in deze tijden gewoon door, iedere 1e donderdag van de maand. Deze worden zowel fysiek bij elkaar als via conference calls georganiseerd. Bestuursleden op gepaste afstand van elkaar op het terras en anderen via de telefoon, het is even behelpen, maar het is niet anders.

 

Nieuwe voorzitter

Even voorstellen

Mijn naam is Martin Hooymans. Tijdens de ALV ben ik door de leden verkozen als nieuwe voorzitter van de TV Stevenshof. Hoe dat zo gekomen is? Nou, de club zat zonder voorzitter en het bestuur had er toch wel behoefte aan, doch kon niemand uit eigen gelederen vinden. Toen ben ik gevraagd en na een aantal gesprekken hebben we afgesproken het met elkaar te gaan proberen.
Bestuurlijke ervaring heb ik al sinds de zeventiger-jaren van de vorige eeuw opgedaan als mede-oprichter annex voorzitter van enkele stichtingen ten behoeve van (amateur) theater- en muziekgroepen (Stichting Plot, Stichting Jonge Leidse, Blazersgroep Oerkest en nog vele andere kleinere initiatieven). Tegen het eind van de eeuw ben ik de sport ingerold bij basketbalvereniging BS Leiden, waar ik nu al weer 12 jaar vice-voorzitter van het bestuur ben. Binnen de club ben ik ook actief als scheidsrechter, trainer/coach en webmaster. En sommige van jullie kennen me ook als speaker van ZZ Leiden, de eredivisieclub die een twee-eenheid vormt met de vereniging BS Leiden. Maar dat is andere koek.
Een stevige tennisachtergrond heb ik niet. Een seizoen of twee heb ik wel een balletje geslagen bij Dekker, maar ik was er niet echt goed in en had het ook heel druk met andere zaken, dus daar ben ik mee gestopt. Persoonlijk denk ik, dat het niet strikt noodzakelijk is om zelf een tennisser te zijn om als voorzitter van een tennisvereniging te kunnen functioneren. Het belangrijkste is dat de vereniging goed bestuurd wordt. Uiteraard moet je het spelletje wel leuk vinden en dat is bij mij gelukkig wel het geval.
Besturen is teamwork. Aan de ene kant functioneert het team het beste als iedereen zijn/haar eigen taken zo goed mogelijk doet. En aan de andere kant doe je het samen, dus help je elkaar als dat nodig is. Een goede sfeer is daarbij essentieel. Dus moet je ook af en toe je persoonlijke gevoelens (irritatie, oud zeer etc.) wel eens opzij zetten. Ik heb er het volste vertrouwen in, dat dit met dit team gaat lukken.

 

Onderhoud en klussen

Het Bestuur heeft het besluit genomen om de reeds geplande vervanging van de vloer van het clubhuis ter hand te nemen. We hebben nu ten slotte zeeën van tijd en met behulp van vrijwilligers en sponsoren (niet te veel, maar precies voldoende om 1,5 mtr afstand van elkaar te kunnen houden) zijn wij gestart met de werkzaamheden. Het was alleen al een ontzettende klus om de oude vloer te verwijderen, het heeft heel wat zweetdruppels gekost.

               

En van het een komt het ander want ook de muren, de deuren en het plafond zijn voorzien van een nieuwe kleur, want als je dan toch bezig bent kan je maar beter direct alles aanpakken...

De kleedkamers zijn ook geschilderd. Hiervoor konden wij gedeeltelijk teren op een uitkering van de verzekering i.v.m. ontstane waterschade in het begin van het jaar en gedeeltelijk door sponsoring. De rest van de kosten van deze schilderklus komt uit de verenigingskas.

Zelfs buiten op het park zijn zaken aangepakt die normaal gesproken op de lange baan geschoven worden o.a.:
- Schuren en lakken van de houten banken
- Herstelwerkzaamheden van het straatwerk
- Baanonderhoud en verwijderen van onkruid op en om de banen.

 

Zo zie je maar dat zelfs in tijden van nood de vereniging niet stil staat; er wordt hard gewerkt om straks met z’n allen weer gezellig bij elkaar te kunnen komen in een zowat geheel “nieuwe omgeving”. Misschien moeten we het park wel opnieuw openen onder het genot van een hapje en een drankje zodra dat natuurlijk weer mag… Maar eens even over nadenken!

Vrijwilligers, bedankt voor jullie tijd en inzet bij deze klussen en sponsoren bedankt voor jullie financiële steun.

 

Korte mededelingen

  • Alle geplande activiteiten zijn tot nader order opgeschort, in ieder geval t/m 28 april a.s. conform het kabinetsbesluit. We houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen via TVS-mailings en de website.
  • De contributiebedragen 2020-2021, vastgesteld in de ALV 2020, staan vermeld op de website.
  • Communicatie: we proberen de stroom aan e-mails vanuit de TVS in te perken. Eens in de zoveel tijd bundelen we het TVS-nieuws in een nieuwsbrief, en we zorgen ervoor dat alle informatie altijd op de website te vinden is, bijvoorbeeld in de vorm van nieuwsberichten.
    Dus wil je iets weten over competitie, aanstaande evenementen, commissies of wat dan ook? Kijk dan vooral op www.tvstevenshof.nl.

 

« Terug