TVS nieuwsbrief

TVS Nieuwsbrief 2021-2

Nieuwsbrief

2021, Nummer 2 (mei)

 

Inleiding

Dit is de tweede nieuwsbrief van de Tennisvereniging Stevenshof van dit jaar. Met dit keer onder meer informatie vanuit het Bestuur en de Duurzaamheidscommissie en met nieuws over het open toernooi en de competitie 2021. Alle berichten zijn ook na te lezen op de website: www.tvstevenshof.nl

 

Vanuit het Bestuur - vooraankondiging Algemene Leden Vergadering (ALV)

Het Bestuur is voornemens om, indien de situatie dit toelaat, op 25 juni a.s. de ALV te organiseren. In deze vergadering legt het Bestuur verantwoording af over het afgelopen jaar en maakt het de plannen bekend voor het komende jaar. Het Bestuur wil de leden graag persoonlijk zien en spreken; mocht de situatie het niet toestaan een fysieke vergadering te houden, dan wordt deze opnieuw uitgesteld. De officiële uitnodiging en agenda volgt binnenkort.

Belangrijke bestuursbeslissingen:

 • In verband met de Covid 19-crisis is er geen contributieverhoging voor het seizoen 2021-2022.
 • Afkoop bardienst wordt dit jaar verlaagd van € 85 naar € 56.
 • Zoals al eerder afgesproken, worden de daluurleden met ingang van 1 april 2021 gelijk getrokken met de huidige seniorleden (senior 3). 

De onderwerpen 'contributie' en 'afkoop bardienst' zullen worden besproken tijdens de ALV, dus mochten er vragen zijn: kom dan naar de vergadering en stel jouw vraag.

Als lid kun je ook agendapunten inbrengen. Dit kan per e-mail aan: secretaris@tvstevenshof.nl

 

Kantine en terras blijven voorlopig gesloten

De recente Corona-versoepelingen zouden het mogelijk maken om heel beperkt consumpties op het terras te verkopen. Omdat wij als vereniging de horecawetgeving moeten volgen, betekent dit dat wij het terras zouden kunnen openen van 19.00 – 20.00 uur doordeweeks en van 06.00 – 20.00 uur in het weekend. 

De beperkte openstelling doordeweeks heeft het Bestuur doen besluiten de volgende versoepelingen af te wachten en het terras (en dus ook de kantine) op dit moment nog gesloten te houden.

 

Succesvolle Winteractie

 

De afgelopen winteractie (familie-aanbieding en winterchallenge) heeft in totaal 100 nieuwe leden opgeleverd, waarvan er 40 hebben besloten om na het aflopen van de actie hun lidmaatschap te verlengen. Dit is een fantastisch resultaat en schreeuwt om herhaling. In de zomer volgt er een zomerchallenge!!

Een hartelijk welkom voor alle nieuwe leden, het Bestuur hoopt snel een glas met jullie te kunnen heffen!

 

Bunnig & Partners Open Dubbel Toernooi

Goed nieuws vanuit de Open Toernooi Commissie: het Bunnig & Partners Open Dubbel Toernooi gaat dit jaar zeer waarschijnlijk door! Een klein voorbehoud: de KNLTB moet het toelaten. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat de coronaregels de komende tijd verder versoepeld zullen worden. En dus kunnen we voor augustus alvast uitkijken naar een zinderend toernooi op onze eigen TVS.

Het wordt alweer de 11de keer dat de TVS het toernooi organiseert voor tennissers uit de wijde omtrek. Een uitgelezen kans voor dubbelpartners van elk niveau die zin hebben in een beetje actie én gezelligheid. Ben je van 23 t/m 29 augustus niet op vakantie, dan is ons tennispark dé plek waar je moet zijn! We laten je nog weten wanneer de inschrijving opent.

De OTC heeft er weer veel zin in. Wel kunnen ze nog heel goed hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij het opbouwen van de club tot toernooiterrein, of bij het bemensen van de bar tijdens de toernooiwedstrijden. Zeker als je nieuw bent op de club is het een heel goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Meld je dus vooral aan als vrijwilliger tijdens het toernooi, dat is hartstikke gezellig! Stuur een e-mailtje naar bareven@tvstevenshof.nl en zij nemen contact met je op.

 

Competitie verschoven naar najaar onder de naam 'KNLTB competitie 2021'

Het zal de competitiespelers onder ons niet zijn ontgaan: de KNLTB heeft besloten de Voorjaarscompetitie niet door te laten gaan en te verschuiven naar het najaar, onder de naam 'KNTLB competitie 2021'. 

LET OP, dit heeft ook gevolgen voor de inschrijving:

 • Senioren en junioren (11 t/m 14 en 13 t/m 17 jaar) kunnen zich inschrijven.
 • Teams die zich al hadden opgegeven voor de Voorjaarscompetitie moeten zich opnieuw inschrijven.
 • Nieuwe teams kunnen zich alsnog inschrijven.

Je kunt je inschrijving tot uiterlijk 12 juni a.s. per e-mail sturen aan: competitieleider@tvstevenshof.nl

Bekijk hier het competitieaanbod, de speeldata en de instructies voor inschrijving.

 

Gooi oude tennisballen niet in de prullenbak!

Tennisballen gaan maar een beperkte tijd mee. Na verloop van tijd worden ze zacht en dat tennist niet lekker. Er zit dan niets anders op dan ze weg te doen en nieuwe aan te schaffen. Eigenlijk is dat zonde; daarom start de Duurzaamheidscommissie een project om  te voorkomen dat de oude ballen zomaar in de prullenbak terecht komen.

Daarvoor werkt zij samen met oudetennisballen.com, een organisatie die oude ballen inzamelt om ze een tweede leven te geven. Zij verkopen de ballen door, bijv. als hondenspeeltje of als dempings- of beschermingsmateriaal. Voor elke ingezamelde bal reserveren zij een bedrag dat ten goede komt aan het Indoor Gehandicapten Tennis.

Dus als je je oude ballen afdankt, of als je er nog een stel thuis of in je sporttas hebt rondslingeren, lever ze dan in op de club. Daar staan witte inzamelemmers waar je ze in kunt gooien. Het kost je niets en je steunt er een goed doel mee.

 

 Afhangen met de KNLTB clubapp

Nog even de spelregels voor het afhangen van een baan:

 • Je hangt een baan af met de KNLTB Clubapp. De speeltijd voor zowel enkel- als dubbelspel is 60 minuten. 
 • Je kunt 1 dag van tevoren reserveren.
 • Het is mogelijk om meerdere keren per dag af te hangen (bijv. 1 keer 's morgens en 1 keer 's avonds). Het is echter NIET de bedoeling dat je 2 keer achter elkaar afhangt en op deze manier dus 1 baan voor 2 uur reserveert. Dit is niet erg sportief tegenover de andere leden, zeker niet als het druk is op het park.
 • Mocht je onverhoopt geen gebruik maken van je reservering, verwijder deze dan uit het systeem.
 

Korte mededelingen

 • Al enige tijd staat de centrale klok bovenop het clubgebouw stil op klokslag 12 uur. Waarschijnlijk is dit te wijten aan lege batterijen. De Onderhoudscommissie is hiervan op de hoogte en zal binnenkort het dak op gaan om de batterijen te vervangen. 
 • Communicatie: we proberen de stroom aan e-mails vanuit de TVS in te perken. Eens in de zoveel tijd bundelen we het TVS-nieuws in een nieuwsbrief, en we zorgen ervoor dat alle informatie altijd op de website te vinden is, bijvoorbeeld in de vorm van nieuwsberichten.
 • Dus wil je iets weten over competitie, aanstaande evenementen, commissies of wat dan ook? Kijk dan vooral op www.tvstevenshof.nl.

 

« Terug