TVS nieuwsbrief

TVS Nieuwsbrief 3, april 2024

Nieuwsbrief

2024, Nummer 3 (april)

Inleiding

De lente begint op gang te komen, wat langzaam maar zeker ook beter weer met zich meebrengt. En dat is natuurlijk altijd prettig voor het tennissen, want de voorjaarscompetitie is nu net van start gegaan. En ook voor de aanleg van de padelbanen is dit van belang, want zoals jullie weten is er een paar dagen droogte nodig om te kunnen storten en daarna de “100-graden-dagen”. Wie nu nòg niet weet wat dat is, moet maar eens naar een ALV of andere verenigingsbijeenkomst komen.

De bouw verloopt met horten en stoten, maar dat is normaal. We kijken voorlopig reikhalzend uit naar de feestelijke opening, waarvan de datum nog moet worden vastgesteld. Dat horen jullie dus nog! Verder nog allerhande leuke en nuttige informatie in deze Nieuwsbrief, die overigens gezamenlijk is verzorgd door onze nieuwe en afzwaaiende  Communicatiecommissie en dat is op zich dus ook alweer een nieuwtje!

 

Met een sportieve groet, 

TVS Bestuur

 

Mededelingen van het Bestuur

Op 23 februari jl. vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. De belangrijkste punten uit deze ALV:

  • Contributieverhoging per 1-4-2024: verhoging van 5 euro voor ieder lidmaatschap. Bekijk alle nieuwe vastgestelde bedragen.
  • 3 nieuwe bestuursleden: Matthijs Overduin (penningmeester), Fred Driessen en Guus Riteco (bestuursleden). Benieuwd naar de gezichten achter deze namen? Bezoek dan de webpagina 'Bestuur'.
  • TVS zal 1 tennis- en padelvereniging worden. De sporten worden naast elkaar beoefend. De huidige commissies zullen in al hun activiteiten zowel tennis als padel opnemen.
  • Ger van Stein en Emile Witlox zijn, met instemming van de ALV, benoemd tot 'lid van verdienste 2024'. 

Het volledige verslag is hier beschikbaar

 

KNLTB digitale ledenpas

Vanaf 1-1-2024 geeft de KNLTB geen plastic pas met magneetstrip meer uit. Nieuwe leden krijgen enkel nog een diigitale KNLTB-pas, die beschikbaar is in de KNLTB ClubApp. De ClubApp kun je downloaden op je smartphone of tablet. Het voordeel van het gebruik van de KNLTB ClubApp is dat je alle informatie (pas, competitie, baan reserveren, banenoverzicht, etc.) op 1 plek altijd bij de hand hebt.
Heb je nog een plastic pas? Dan kun je deze voorlopig blijven gebruiken naast je digitale pas.
Lees hier meer over de digitale pas, de KNLTB ClubApp en het reserveren van een baan.

 

Nieuws van het padelfront

Ook op het padelfront is er beweging en mooi nieuws. Zo heeft TVS een subsidie ter waarde van € 5000,- van het Schipholfonds mogen ontvangen, is Stijn Vink de nieuwe padeltrainer (van Tennisschool Challenge) en kun je de voortgang van de bouw volgen via het fotoboek op de website. Ga naar de padelpagina voor meer uitgebreide informatie.

 

Zon en stevige wind tijdens geslaagd Tie-break dubbeltoernooi

Op zaterdag 23 maart jl. begonnen we met 32 leden aan het allereerste super tiebreak toernooi op de club! In 4 poules met elke 4 koppels speelden we allemaal super tiebreaks, het koppel dat als eerste 2 tiebreaks won, won de wedstrijd. In het begin was het even onwennig; meteen beginnen aan een tiebreak; zonder ritme van een wedstrijd; hoe zat het ook al weer?! De poules waren aan elkaar gewaagd. Er werden leuke wedstrijden gespeeld en er zaten spannende potjes bij.

De sterke wind maakte het spelen er niet makkelijker op maar het bleef gelukkig droog en af en toe kwam zelfs het zonnetje door! Het duimen voor goed weer had geholpen, gezien de weersvoorspellingen eerder die week. Terwijl de meeste deelnemers al lekker aan het borrelen waren kwamen net na 4 uur de laatste koppels van de baan af. We sloten het toernooi af met een kleine prijsuitreiking waarbij de winnaars van de verschillende poules even in het zonnetje gezet werden. We kijken terug op een geslaagde middag!

Namens de Evenementencommissie, Sanneke

 

KNLTB Voorjaarscompetitie van start

De KNLTB Voorjaarscompetitie 2024 is weer van start gegaan, voor jeugd en senioren!

De competitie is vrijdag 29 maart jl. begonnen en loopt t/m vrijdag 21 juni 2024. Er wordt gespeeld op vrijdagavond, zaterdag en zondag overdag. 
11 senioren teams spelen mee: 3 teams op vrijdagavond, 6 teams op zaterdag en 2 teams op zondag. 
En 3 jeugdteams doen mee aan Tenniskids Oranje en Groene competitie en de Junioren competitie op zondagochtend.

Bekijk de samenstelling van de seniorenteams.
En bekijk de samenstelling van de jeugdteams.

Houd rekening met beperkte mogelijkheid tot vrij spelen op de competitiedagen. Wil je weten of er een baan vrij is? Bekijk dan het banenoverzicht in de KNLTB ClubApp. 

 

Korte mededelingen

  • Heb jij je twee verenigingsdiensten voor het seizoen 2024-2025 al ingepland? We verzoeken je dringend om dit uiterlijk 30 april a.s. nog te doen. Lees hier hoe je dit kunt doen.
  • Werving nieuwe padelleden: er is nog voldoende ruimte voor nieuwe externe leden. Dus zegt het voort en verwijs potentiële nieuwe leden naar onze website!
  • Vertrouwenscontactpersonen: Zita de Wijs en Frank Boogmans zijn de 2 vertrouwenscontactpersonen van de vereniging. Meer over hun rol, lees je hier.

 

« Terug