Nieuws

Nieuwe Europese wet op de privacy

Per 25 mei a.s. treedt er een nieuwe Europese privacy wet in werking. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Als sportclub valt onze vereniging, TV Stevenshof, ook onder deze wet. De wet verbindt regels aan het verwerken van persoonsgegevens. Het doel van de wet is om mensen controle te geven over hun eigen persoonsgegevens. 

Bij onze vereniging worden persoonsgegevens verwerkt zoals namen, adressen, telefoonnummers om alles rondom onze club en de sportactiviteiten te kunnen organiseren. We gebruiken ook foto's, bijvoorbeeld op onze website, om jullie allemaal leuke nieuwsberichten te kunnen brengen over het reilen en zeilen binnen onze club.
TV Stevenshof verstrekt bepaalde gegevens ook aan externe partijen zoals de KNLTB. Het is de taak van onze vereniging om alle gegevensverwerkingen binnen de kaders van de wet uit te voeren en daarover transparant te zijn naar alle betrokkenen. Bovendien hebben de betrokkenen bepaalde rechten, zoals inzage in de gegevens of het recht om een eerder gegeven toestemming in te trekken. 

Het Bestuur is aan de slag gegaan om te kunnen voldoen aan de nieuwe wet. Dat vergt o.a. aanpassingen bij de Ledenadministratie, communicatie, beleid en contracten/toestemming. Jullie worden hierover later verder geïnformeerd. 

« Terug

» Nieuws archief